Hoe kan HypnoBirthing ontspanning geven tijdens de bevalling?

Ontspannen bevallen met HypnoBirthing is een praktische en wetenschappelijk onderbouwde zwangerschapscursus. Het helpt jou en je partner optimaal voor te bereiden op een ontspannen geboorte. Op tv wordt een bevalling vaak op een dramatische wijze vertoond. De media besteedt met name aandacht aan complicaties en negatieve gebeurtenissen. Vanuit deze beeldvorming hebben veel vrouwen het idee dat een bevalling een pijnlijke ervaring zal zijn. Helaas kijken veel vrouwen daarom op tegen hun eigen bevalling. Of deze angst er bewust of onbewust is, maakt niet uit. Het maakt dat je lichaam verkrampt en dat de pijn toe neemt.

Hoe geeft HypnoBirthing ontspanning tijdens het bevallen?

Vrij van angst werkt het lichaam zoals de natuur het bedoeld heeft. Door de ontspannings oefeningen kun je een mooie ontspannen geboorte ervaren. Dit doe je samen met je kindje. Ook leert je partner hoe hij/zij jou kan helpen om te ontspannen. Een fijne start van een nieuw leven. Lees alle voordelen van HypnoBirthing. De zwangerschapscursus Ontspannen Bevallen met HypnoBirthing® stelt je instaat de kijk op de bevallen te veranderen. Je leert diep te ontspannen en angsten los te laten. Daardoor ben je samen met je partner positief en vol vertrouwen. Deze ontspannen houding maakt dat jullie samen kunnen uitkijken naar een prettige geboorte van jullie baby.

Meer informatie HypnoBirthing

De Hypno van HypnoBirthing staat voor zelfhypnose. Je creëert een diepe staat van ontspanning waarbij je gefocust en volledig zelf in controle bent over je lichaam en gedachten. Dit is zeker niet ‘zweverig’. In het dagelijks leven hebben we ook verschillende momenten van zelfhypnose; bijvoorbeeld wanneer we dagdromen of een boek lezen of film kijken waar we helemaal in opgaan. Hoe kan HypnoBirthing ontspanning geven tijdens de bevalling? Met de technieken in de cursus leer je om je snel diep te kunnen ontspannen. Je leert daarbij hoe je bewust gedachten en beelden kan creeëren die verrijkend werken. De officiële HypnoBirthing® cursusZwangerschapscursus HypnoBirthing in Amersfoort officieel gecertificeerd HypnoBirthing® – The Mongan Methode is ontwikkeld door Marie F. Mongan. Zij heeft in 1989 het boek ‘HypnoBirthing, A Celebration of Life’ uitgebracht en de cursus opgezet. Het Instituut bewaakt de kwaliteit van de cursus en de cursusleidsters streng. Wanneer een docent het gouden zegel voert weet je zeker dat zij aan de hoge eisen voldoet en je een volwaardige cursus krijgt. De ingeschreven docenten zijn terug te vinden op de website van het instituut. De zwangerschapscursus Ontspannen Bevallen met HypnoBirthing wordt gegeven in Amersfoort.